Ten acneic, Acne , skincare

Ten acneic? Sfaturi si Recomandari

Ce este Acneea?

Acneea este o afectiune a pielii care se declanseaza in momentul in care foliculii de par ai pielii se incarca cu ulei si celule moarte. Acest lucru provoaca puncte albe, negre sau cosuri. Este cea mai cunoscuta afectiune dermatologica ce afecteaza in special adolescentii, insa poate aparea si la adulti. Acneea nu este periculoasa, insa este inestetica si poate lasa urme pe fata. Cel mai grav este faptul ca in functie de severitatea bolii, aceasta poate provoca suferinta emotionala, stres, griji, timiditate,si inhibare.

Este necesar să ai foarte multa răbdare şi perseverenţă pentru a depista cauza acneei şi tratamentul potrivit pentru vindecarea ei. Nu exista nici un remediu pe lume care sa faca sa dispara acneea peste noapte,  de aceea este bine să încerci mai multe variante şi să vezi care este cea care ţi se potriveşte. Nu este un lucru usor, dar e spre binele tau. Cu cât te stresezi mai mult, cu atât cresc şansele să îţi apară noi coşuri.

Acne

Igiena este extrem de importanta in cazul persoanelor care sufera de acnee. O rutina corecta de ingrijire a pielii pe timpul zilei ar fi urmatoarea:

Curățarea – Este întotdeauna primul pas pentru îngrijirea corespunzătoare a pielii. Nu folosiți produse dure de curățare și nu exagerați prin spălări excesive și repetate. Aceste acțiuni afectează tenul. 

Aromatica Tea Tree Balancing Foaming Cleanser

Aplicarea unei loțiuni tonice – Acesta este un pas opțional, însă specialiștii consideră că este o modalitate excelentă de a regla pH-ul pielii. 

TIAM - AC Fighting AHA BHA PHA Toner 

Aplicarea unui ser cu vitamina C – Acest ser se utilizează pentru a limita efectele soarelui și ale poluării asupra pielii. Foarte important este să utilizați o cremă SPF după aplicarea serului cu vitamina C, dacă acesta este aplicat în timpul zilei.

Neogen Dermalogy - Real Vita C Serum 1.12 oz {32G}

Hidratarea pielii – este un pas foarte important în rutina zilnică de îngrijire a pielii/tenului, uscăciunea excesivă a tenului fiind o cauză de secreție în exces de sebum, prin urmare a agravării acneei.  Femeile pot utiliza o cremă hidratantă lejeră pe timpul zilei pentru a nu afecta machiajul. 

IsNtree - Cica Relief Cream 50ml

Protecția solară – este cea mai importantă, indiferent că sunteți la locul de muncă, acasă sau în concediu. Oriunde v-ați afla, expunerea la soare se poate realiza involuntar și poate afecta foarte grav pielea. De aceea, trebuie să aplicați creme cu factor de protecție solar de minim 30, zilnic, în timpul zilelor senine. 

Face, Cream, Acne

Deasemea, adauga in rutina ta o masca cu argila. Se recomanda utilizarea sa o data sau de doua ori pe saptamana, pentru rezultate de durata. Se aplica pe toata fata intr-un strat consistent, se lasa 5-10 minute si apoi se clateste cu apa calduta.

Huxley - Clay Mask Balance Blend 120g

Provetto detine game speciale de produse pentru fiecare tip de ten si pentru fiecare problema astfel incat dorintele tale sa devina realitate, iar frumusetea ta sa fie la cele mai inalte niveluri. Pentru o ingrijire deplina si o santatate a pielii, alege produsele noastre creata special pentru tine.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.

Cele mai vândute